Havacılık bölümü Kasım ayında gündeme gelen 20 milyar TL’lik takviye paketini bekliyor. Bloomberg HT’ye konuşan bir kaynak şimdi kesime tanımlanmış bir kredi olmadığını açıkladı
BURAK KARAGÖZ
Havacılık kesimi Kasım ayında gündeme gelen 20 milyar TL’lik dayanak paketini bekliyor.
Bloomberg HT’ye konuşan ve Ulaştırma Bakanlığı ile bölüm ortasında gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili bilgi sahibi olan bir kaynağın verdiği bilgiye nazaran Şubat ayının başı itibariyle bölüme tanımlanmış bir kredi kelam konusu değil. Kaynağın verdiği bilgiye nazaran Kasım ayında paketin gündeme gelmesinin akabinde 13 Ocak’ta bölüm temsilcileri Ulaştırma Bakanı ve Turizm Bakanı ile bir ortaya geldi. Bu toplantıda da kesim temsilcileri takviye paketine ait taleplerini yeniledi.
Hali hazırda kesim oyuncularından Corendon Air ve Onur Air yurtiçi uçuşlarını büsbütün durdururken, uçuşların ne vakit başlayacağı konusunda da bir takvim belirlenmedi.
Kasım ayında dala bir dayanak paketi gündeme gelmişti. Kaynakların Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamaya nazaran 20 milyar TL olarak belirlenen paket için 48 ay vadeli sabit Türk Lirası faiz talebi belirtilmişti.
Kaynak:
Bloomberg HT:https://www.bloomberght.com/havacilik-sektoru-destek-paketini-bekliyor-2274536